Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geconfijte drumsticks

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 drumsticks
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 laurierblaadje
olijfolie
500 gr ganzenvet
1 steranijs
zout, versgemalen peper

Bereiden

Doe de drumsticks met de knoflook, de tijm, de laurier, versgemalen peper
en een beetje olie in een schaal en laat ze afgedekt in de koelkast 24 uur
marineren.
Smelt het ganzenvet, doe de steranijs erin en laat de drumsticks hierin op
laag vuur in ± 2 uur gaar worden.

Tips:
Bedekt met het ganzenvet, kunt u de drumsticks lang bewaren. Op deze
manier wordt het vlees heel zacht en aromatisch. Verwerk het vlees in
salades of serveer het bij groenteschotels, bijvoorbeeld in zuurkool.
Ganzenvet is een hoogwaardig vet dat gerechten een heel verfijnde,
specifieke smaak geeft.
Vindt u ganzenvet te duur, gebruik dan rundvet of reuzel.
Ganzenvet is in delicatessezaken in blik te koop; rundvet en reuzel koopt
u bij de slager.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Toscaanse ovenschotel met kip en appeltjes
Kip met Grand Marnier
Kip tandoori I
Hot chickenstick met pinda-kokossaus
Kip gestoofd in wijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes